tisdag 28 september 2010

Recept!

Jag kom på innan idag att jag inte la ut receptet på maten vi åt i Söndags med våra härliga vänner!
Men bättre sent än aldrig!

Potatis och trattkantarellpaj
Ugnstemperatur 150

Pajskal:

200 g vetemjöl

200 200 g smör
2 2 msk kallt vatten

Ingredienser:

250 g trattkantareller
2 dl riven ost
4 ägg
2 1/2 dl grädde
1 msk hackad gräslök
1/2 gul lök
8 kokta kalla potatisar
salt
peppar
smör

1. Blanda alla ingredienser till pajskalen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
2. Fräs gul lök och trattkantareller i smör och lägg dem i en skål
3. Skär ner potatisen i mindre bitar och lägg i pajskalet
4. Riv osten och blanda med trattkantarellerna och lägg över potatisen
5. Blanda ägg, grädde och hackad gräslök.
6. Slå äggstanningen över pajskalet
7. Baka i ugnen i 150 grader tills pajen stannat och fått gyllenbrun färg

Servera med Grönsallad!

Inga kommentarer: