Jag kom på innan idag att jag inte la ut receptet på maten vi åt i Söndags med våra härliga vänner!
Men bättre sent än aldrig!
Potatis och trattkantarellpaj
Ugnstemperatur 150
Pajskal:
200 g vetemjöl
200 200 g smör
2 2 msk kallt vatten
Ingredienser:
250 g trattkantareller
2 dl riven ost
4 ägg
2 1/2 dl grädde
1 msk hackad gräslök
1/2 gul lök
8 kokta kalla potatisar
salt
peppar
smör
1. Blanda alla ingredienser till pajskalen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
2. Fräs gul lök och trattkantareller i smör och lägg dem i en skål
3. Skär ner potatisen i mindre bitar och lägg i pajskalet
4. Riv osten och blanda med trattkantarellerna och lägg över potatisen
5. Blanda ägg, grädde och hackad gräslök.
6. Slå äggstanningen över pajskalet
7. Baka i ugnen i 150 grader tills pajen stannat och fått gyllenbrun färg
Servera med Grönsallad!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar