torsdag 7 januari 2010

Köttfärsfyllda piroger!

Köttfärsfyllda piroger!

Antal portioner: 12
Ingredienser
1 1/2 dl mjölk
50 g margarin. smält
15 g jäst
1 tsk salt
1 st ägg
6 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g blandfärs
1 st liten gul lök, hackad
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
1 st ägg till pensling
salt och peppar

Gör så här
1. Blanda mjölk och margarin. Låt svalna till 37° och rör ut jästen. Tillsätt salt, ägg och sist mjöl. Knåda en smidig deg. Jäs i 30 minuter.
2. Fräs färs och lök i en panna. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 20 minuter. Ställ färsen att svalna.
3. Kavla degen tunt. Dela i decimeterstora fyrkanter. Fördela fyllningen, pensla med ägg runt kanterna och vik till trekanter. Tryck med en gaffel runt skarven.
4. Lägg på plåt med bakpapper. Pensla ägg över och grädda mitt i ugnen 15 minuter.


1 kommentar:

Jennie sa...

Gör som det står i detta inlägget fram till punkt 2 (bry dig inte om punkt tre utan gör som jag skriver här nedanför)

3.Nästa steg är att installera en javascriptkod. Greasemonkey sköter om det åt dig, klicka bara på den här (http://24rohman.googlepages.com/yahooiconforblogger.user.js) länken och välj installera.

Sen ska jag hjälpa dej efter du gjort som det står här och i mitt inlägg ..