tisdag 9 mars 2010

Lasagne

Till 4 portioner!

Lasagneplattor
Béchamelsås:
100 g smör
1½ dl vetemjöl
1 liter mjölk
salt och peppar
300 g köttfärs
riven ost

Gör såhär:
1. Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
2. Bryn färsen och krydda som du vill ha den!
3. Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagne- plattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och grädda i ugn i 45–50 minuter.

Mm, lasagne går alltid ner.
Mums! 


Inga kommentarer: